Η UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 1985 από τον Δημήτρη Καραγιάννη.  
Η αρχική δραστηριότητα της εταιρίας ήταν η παράγωγη και η πώληση χαρτοσχολικών ειδών, με διανομή σε όλη την Ελλάδα.
Σκοπός της εταιρίας παραμένει η άρτια εξυπηρέτηση των συνεργατών της και για αυτό η UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ εδώ και 30 χρόνια επενδύει διαρκώς στο άριστο ανθρώπινο δυναμικό, στην παρακολούθηση των τάσεων της διεθνούς αγοράς, ώστε να εμπλουτίζει την γκάμα της με προϊόντα ελκυστικά και ποιοτικά και τέλος στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της.
Στην πορεία των 30 χρόνων λειτουργίας η εταιρία έκανε πολλά βήματα προόδου και σημαντικές συνεργασίας με μεγάλης εμβέλειας κατασκευαστές, των οποίων έχει και την  αποκλειστική αντιπροσώπευση για την ελληνική αγορά.

Στα μέσα του 1993 η UNIAPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ επεκτάθηκε στα είδη αρχειοθέτησης και ξεκίνησε τις πρώτες της εξαγωγές σε Κύπρο και Βαλκάνια.

Από το 1995 η εταιρία ΝΟΚΙ  αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από την UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν είδη αρχειοθέτησης και σχολικά, όπως και είδη γραφείου και γραφής.

Το 1999 ολοκληρώνεται η επένδυση της νέας γραμμής παραγωγής Φορολογικών και Λογιστικών εντύπων και ξεκινάει η διάθεσή τους στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.  Με αυτή την επένδυση η UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ δημιουργεί μια μεγάλη γκάμα προϊόντων βιβλιοχαρτοπωλείου και καλύπτει πια τις περισσότερες πτυχές της αγοράς.

Δέκα χρόνια μετά, το 2009, ξεκινάει η αποκλειστική συνεργασία των εταιριών SCRIKSS και MAS, τα προϊόντα των οποίων αντιπροσωπεύει η UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ. Περιλαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας στυλογράφους, πέννες και πολλά ακόμη είδη γραφής και γραφείου.

Το 2010 ξεκινάει η συνεργασία με την STAEDTLER GMBH, παγκόσμιου κολοσσού σε είδη γραφής, χόμπι και σχολικών.

Το 2014 η εταιρία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, 8500τ.μ., στην περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Οι προηγούμενες, επίσης ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 5500τ.μ.,  λειτουργούν πλέον αποκλειστικά ως χώροι μακράς αποθήκευσης προϊόντων.

Τέλος, το 2015 η UNIΡAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ ξεκινά αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία BUBU και διευρύνει την γκάμα της ακόμα περισσότερο, σε προϊόντα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Αυτές είναι οι χρονολογίες-σταθμοί της εταιρίας. Δεν σταματάμε όμως εκεί.
Με την γνωστή πια συνέπεια, συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέους συνεργάτες στην Ελλάδα, άλλα και στις γείτονες χώρες και να επενδύουμε σε νέα προϊόντα, που όπως στην πορεία των 30 χρόνων λειτουργίας θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, κατασκευασμένα με οικολογική ευαισθησία και από υλικά ανώτερης ποιότητας.
Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία να δημιουργούμε και να διαθέτουμε προϊόντα με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, φιλοσοφία που εδραίωσε την UNIPAP ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ στην ελληνική αγορά του βιβλιοχαρτοπωλείου.